Για να γίνει μια σωστή και ολοκληρωμένη Εξωτερική Θερμομόνωση του κτιρίου, πέρα από την σωστή επιλογή των υλικών και συστημάτων, ότι συνεργάζονται μεταξύ τους, πρέπει να τηρούνται και οι σχετικές προδιαγραφές των κατασκευαστών που καθορίζονται στους Όρους και Προϋποθέσεις που συνοδεύουν τις εγγυήσεις τους και να έχουν πιστοποιηθεί ως ένα ενιαίο σύνολο από αρμόδιο φορέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με τα πιστοποιημένα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης, επωφελείστε από πολλά πλεονεκτήματα όπως:

1. Εξοικονομούν ενέργεια σε θέρμανση και ψύξη, καθώς συμβάλλουν στην ελαχιστοποίηση της ανταλλαγής θερμότητας μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού περιβάλλοντος, με αποτέλεσμα να διατηρείται σταθερό το κλίμα στο εσωτερικό του κτιρίου χειμώνα – καλοκαίρι.

2. Εκμεταλλεύονται τη θερμοχωρητικότητα των δομικών στοιχείων που βρίσκονται στο εσωτερικό του κτιρίου. Η ενέργεια που αποθηκεύεται στα δομικά στοιχεία αποδίδεται διαρκώς στον χώρο διατηρώντας σταθερή τη θερμοκρασία για μεγάλο χρονικό διάστημα.

3. Τα πιστοποιημένα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης, περιορίζουν αποτελεσματικά τις θερμογέφυρες, καθώς καλύπτονται ενιαία όλα τα εξωτερικά δομικά στοιχεία.

4. Αποφεύγεται η εμφάνιση υγρασίας και ο σχηματισμός μούχλας, καθώς η θερμοκρασία των τοίχων και των λοιπών επιφανειών διατηρείται σε υψηλότερα επίπεδα.

5. Η άριστη διαπνοή των συστημάτων αποτρέπει την εμφάνιση συμπυκνωμάτων υδρατμών επάνω στα δομικά στοιχεία.

6. Αναβαθμίζεται αισθητικά η όψη του κτιρίου.

7. Μειώνεται το κόστος συντήρησης των κτιρίων.

8. Συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την προστασία του περιβάλλοντος.

9. Αυξάνεται η εμπορική αξία του ακινήτου σας.